Versenybíró továbbképzés – Idén nélkülözzük a wifit, és a szendvicset

Na nem, mintha ezek nélkül elképzelhetetlen lenne egy továbbképzés, csak kissé szigorúan hatott a meghívó fontos információk szekciójában a felsorolás, hogy se büfé, se wifi elérés.

“A Magyar Vitorlás Szövetség Versenybíró Bizottsága 2012. március 10-én, szombaton 10:00 órai kezdettel előreláthatóan 16:00 óráig szervezi a vizsgázott versenybírók éves továbbképzését” áll az idei versenybíró továbbképzés meghívójában. Tapasztalatom szerint tanulságos versenyhelyzet elemzések és hasznos változásismertetések történnek ilyenkor, érdemes elmenni. Lehet jelentkezni a következő versenyidényre bíráskodni, és el lehet mesélni a tavalyi élményeket.

A továbbképzések világában megszokhattuk hogy kellemes környezetben, mutatós szendvicsekkel és aprósüteményekkel várják a résztvevőket. Mindez már elvárássá forrta ki magát bennem, az ismerős kilós teasütemények látványa és a kávégép zúgása olyan érzéseket kelt, mintha haza várnának. Ettől egy képzés lazulós hétvégi kikapcsolódásnak is tűnhet, függetlenül attól, hogy épp hétköznap van akár.

Hajózni muszáj, enni nem, a recesszió még dübörög, úgyhogy az rendben is van, hogy nincs szendvics., az internetet meg eléri mindenki a saját kütyüjéről. Nem megyünk a Balatonhoz se most, mint tavaly, sok csillagos szálloda helyett egyetemi épület van, ugyanakkor mégis csak a Duna mellett, tehát a víz látványa nem hiányozhat.

És különben is, ha van szendvics, akkor meg az a baj, hogy abból semennyi sem elég. Tavaly mire odafértem a listához, hogy jelentkezzek versenyekre bíráskodni, majd mire kiértem a teremből a büfé asztalokhoz, már hűlt helye volt minden ehetőnek, az italokból is csak a víz maradt. Jót mosolyogtam magamban, hogy a versengés ott sem maradhatott el. Amúgy pedig feliratkozás ide vagy oda, mégis azokat hívják bíráskodni, akiket már jól ismernek. Hiába szeretnék frissíteni a csapatot, a nyeretlen kétéveseket, amilyen én is vagyok, csak azért, mert “A” (legjobb) minősítést kapta még automatikusan nem invitálnak.

Majd meg látjuk márciusban, ki mit csomagol magának uzsira.

Még nem szóltak hozzá ehhez a bejegyzéshez.

Szóljon hozzá!

Hozzászólás